Wij noemen het een Congres maar het is een ’Beleving’

Artikel delen

Van 23 tot en met 26 september 2024 delen ruim 3000 experts van over de hele wereld vier dagen lang hun passie en kennis over de leefbare groene stad met toekomst hier. Het programma is gevuld met inspirerende sessies en reizen.

Als organisatoren heten Stadswerk, VHG en de gemeente Utrecht u van harte welkom in het Beatrix Theater te Utrecht. Vier dagen lang is dit dé plek om de beste sprekers te horen en de meest inspirerende voorbeelden te zien van groene transformaties van steden van over de hele wereld. En bovenal:

Hier kun je in gesprek gaan met collega’s uit alle delen van de wereld.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Wij hebben een programma samengesteld dat je onmogelijk online van achter je laptop kunt beleven. Het is absoluut de moeite waard om naar Utrecht te reizen! Kies uit een breed aanbod. Het programma bestaat uit verschillende thema’s en opstellingen, zowel binnen als buiten. Doe meer kennis buitenshuis op door mee te doen met een van de twintig Fieldtrips XL naar verschillende steden in het land. Of sluit je aan bij één van de veertien Utrechtse Urban Trails.

class =
class =

VAN WORKSHOPS XL TOT FILMVERTONINGEN

Hoe zit het met de binnenactiviteiten? Ook hier hebben wij een gevarieerd aanbod aan sessies. Van een XL workshop tot filmvertoningen in Kinepolis. In de vier uur XL-workshops word je eerst ‘gevoed’ met kennis door buitenlandse collega’s en werk je daarna intensief aan je eigen praktijk. In de filmvertoningen maak je kennis met de praktijk in verschillende landen en ga je in gesprek met de makers. Ben je meer het ‘actieve type’, kijk dan eens naar een ‘ serious game‘ of duik in een ‘debat arena‘.

EEN RETOURTJE UTRECHT IS EEN ‘TICKET NAAR DE WERELD’

ONTMOET KEYNOTE SPREKERS DIE IN NEDERLAND NIET IEDERE DAG TE ZIEN EN TE HOREN ZIJN

Uit Azië Kongjian Yu (China) en Siew Leng Fun (Singapore) over ‘sponssteden’ en stedenbouwkundig ontwerp. Lilli Licka (Wenen) en Tina Saaby (Kopenhagen) benadrukken de stedelijke ontwikkeling in hun steden. Carine Saloff-Coste (Parijs) en Antonius Paulus Diaz (Seattle) zal specifiek spreken over het groener maken van de stad. Fietsprofessor Marco te Brömmelstroet en landschapsarchitect Adriaan Geuze zal de Nederlandse bijdrage aan het keynote programma verzorgen. In diverse masterclasses komen hotshots als Cecil Konijnendijk (van de ‘3-30-300 regel’ over stedelijk groen) en Pier Paolo Mudu (Wereldgezondheidsorganisatie, WHO) aan het woord.

Toekomstig Groen Stadscongres 2024 - Marco te Brömmelstroet

MARCO TE BRÖMMELSTROET

LILLI LIČKA

ADRIAAN GEUZE

BEN WILSON

ANNA GIMBRÈRE

KONGJIAN YU

Toekomstig Green City-congres 2024 - Siew Leng Fun

SIEW LENG FUN

Toekomstig Groen Stadscongres 2024 - Antonio García Celda

ANTONIO GARCÍA CELDA

CARINE SALOFF-COSTE

Toekomstig Green City-congres 2024 - Anthony Paul Diaz

ANTHONY PAUL DIAZ

TINA SAABY

SPECIAL FORCES

Geen Future Green City zonder het enthousiasme en de denkkracht van de generaties die de stad van de toekomst zullen bouwen en bewonen. Gedurende het gehele congres – maar vooral op 24 september – is er volop ruimte voor de komende generaties. Waaronder de finale van de Future Green City Student Challenge en de AIPH Jeugdprijs.

ORGANISATIE

Het Future Green City World Congress is een initiatief van Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland en Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) In Utrecht brengen zij in samenwerking met de werelden van groen en civiele techniek samen World Urban Parks (WUP) en International Federation of Municipal Engineering (IFME). Het congres verbindt bouw, groen, infra en water. Door verschillende oplossingen te laten zien en netwerken in deze domeinen met elkaar te verbinden, bouwen we samen aan een stad met toekomst.

AIPH-logo

PARTNERS EN DONOREN

VNG-logo

CO-PARTNERS

KENNISPARTNERS