Workshop klassieke daken bij BMI Monier

Artikel delen

De authentieke uitstraling van een pand na renovatie of restauratie vraagt om extra aandacht voor het dak. Omdat een dak uit meer bestaat dan de dakpannen alleen en tegenwoordig een complex systeem is waar veel meer bij komt kijken, start dakpanfabrikant BMI Monier een workshop klassieke daken. Particuliere en zakelijke eigenaren van klassieke panden, dakdekkers en aannemers krijgen een dagdeel ‘les’ in alle aspecten van het klassieke dak.

Hollandse pannen

BMI Monier produceert en levert al sinds 1835 echte Hollandse klassieke pannen waaronder Oude Holle, Tuile du Nord, Grote Romaanse en Kruispan. Sinds het bouwbesluit van 1992 vormen isolatie en ventilatie ook bij klassieke daken belangrijke aandachtspunten. Het dak moet er precies zo uitzien als 100 jaar geleden, maar daarbij wel voldoen aan de huidige bouweisen. Dat vraagt om vakwerk en kennis. Want vaak worden de verkeerde pannen gebruikt die niets te maken hebben met echte klassieke Hollandse dakpannen.

Workshop

De workshop bestaat uit een dagdeel (ochtend of middag inclusief lunch) op de fabriekslocatie in Tegelen en kost € 150,-. Tijdens de workshop wordt dieper ingegaan op welke pannen bij welk dak horen, wat voor soort pannen er zijn, wat de productiemethoden zijn, welke kleuren er zijn, hoe het glazuren werkt en hoe de pannen schoon te houden zijn. Ook wordt reparatie en onderhoud behandeld, net als de verschillende daksystemen.

Inschrijven voor de workshop klassieke daken kan hier