Zaanstad Dakwerken nieuw NDA lid.

Artikel delen

Zaanstad Dakwerken uit Wormerveer is deze maand als negende bedrijf toegetreden tot de Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA).

In deze tijd op afstand even proosten op de nieuwe mijlpaal NDA/ Dakbehoud. (Van links naar rechts) Adri Swart, Joris Heerooms en Gerjon Molenkamp van Zaanstad Dakwerken en Erik Steegman NDA/ Dakbehoud

Enige jaren voorafgaand aan deze toetreding is door  Adri Swart en Gerjon Molenkamp, directie van Zaanstad Dakwerken het besluit genomen om zich aan te sluiten tot Coninko, de coöperatieve inkooporganisatie waar inmiddels 18 dakdekkersbedrijven, inclusief de NDA leden hun inkoop hebben ondergebracht. Nu is de tijd daar om door te groeien tot lidbedrijf/ aandeelhouder van de NDA, aldus Adri Swart .

 

En dat gebeurt juist in het memorabele jaar waarin het 40 jaar bestaan van NDA wordt gevierd.  De reden van zijn toetreding tot dit samenwerkingsverband is een verdere moge

lijkheid tot professionalisering van Zaanstad Dakwerken waaronder de mogelijkheid die het bedrijf geboden wordt om mee te participeren in de formule van Dakbehoud Nederland. Sinds 1991 Nederlands grootste professionele organisatie voor het planmatig onderhoud en beheer van de daken voor o.a. vastgoed-beheerders, Vve’s en woningcorporaties. Met zijn teams erbij bestaat Dakbehoud, met landelijke dekking uit ruim 60 teams die dagelijks onderweg zijn om calamiteiten op te lossen en het duurzaam, reinigend en correctief onderhoud op daken uitvoeren.

Zoals Zaanstad aangeeft op de nieuwe website is het bedrijf uit Wormerveer toe aan een nieuwe fase om voorop te blijven lopen in daktechniek:

“We hebben een duidelijke activiteit: dakwerken.”

“Ofwel het zorgen voor de waterdichtheid, isolatie en veiligheid van uw dak. Daarin leveren we full-service. U kunt ons inschakelen voor nieuwbouw, onderhoud en renovatie, inclusief dakveiligheid. Vanzelfsprekend uitgevoerd met onze eigen vakmensen.”

Erik Steegman is blij en verheugd  dat na jaren van hechte samenwerking tussen de bestaande aangesloten bedrijven er weer een nieuw bedrijf toetreedt tot de NDA waarbij Adri Swart als directeur eigenaar met Zaanstad Dakwerken ook een nieuwe frisse kijk heeft en zijn inbreng kan gaan geven op een toekomstbestendig NDA 2.0. De ontwikkeling staat niet stil waarbij vanuit visie en strategie telkens wordt gekeken naar duurzame samenwerking.

Op het hoofdkantoor van NDA in Amersfoort wordt deze samenwerking gesymboliseerd middels een metalen sculptuur, in 1987 geschonken door de toenmalige aandeelhouders voor de nieuwe locatie in Almere.  Hiervoor staan de 10 dakranden centraal voor de aangesloten bedrijven inclusief de NDA. En dat zijn er dan vanaf 2021 dan ook weer gelijk tien!