Bouwdeck ontvangt hernieuwd BDA Agrément.

Artikel delen

Afgelopen maand heeft het voltallige Kiwa BDA Expert Center een bezoek gebracht aan het kantoor en de productielocatie van Bouwdeck te Utrecht (De Meern). Marc Evers, algemeen directeur Bouwdeck heeft het team een rondleiding gegeven door de productie unit van het volledig prefab geproduceerde platte dakvoor uitbouwen, schuren en garages binnen de woningbouw. Ook worden de BouwDeck elementen steeds meer op de bovendaken van 2 of 3 laags woningen/appartementen toegepast.  

Expert Center Kiwa BDA

Het Expert team is inmiddels uitgebreid met Dani Peláez Pérez en Taron Hamkhiyan die zich o.a.bezig houden met het opstellen van European Assessment Documents (EADs) en European Technical Assessments (ETAs) voor bouwproductenwelke vallen onder de Europese CPR. As Een ETAwordt afgegeven op basis van een EAD. Het volledige team bestaat verder uit Yasemin Sari en Michiel Saarberg o.l.v. Jan Klapwijk, teamleider Kiwa BDA Expert Center (tevens Business developmentbinnen de divisie Bouw)

Het volledige team van kiwa BDA Expert Center, v.l.n.r. Yasemin Sari, Dani Peláez Pérez, Taron Hamkhiyan en Michiel Saarberg. In het midden gastheer Marc Evers van Bouwdeck.

Uitreiking BDA Agrement

Tijdens deze middag werd ook het nieuwe BDA Agrément uitgereikt aan Marc Evers, na afloop van de rondleiding. Dit hernieuwde Agrément is opgesteld voor het seriematige prefab bouwsysteem voor de thermische isolatie en waterdichte afwerking van uitbouwen met platte daken van (seriematig gebouwde) woningen, op basis van Dakstand en Muurvoet , producten van IsoniQ.

Toepassing

Het Prefab systeem, in diverse uitvoeringen, isgeschikt voor de vervaardiging van een geïsoleerdplat dak zonder thermische bruggen dat het buitenblad van gemetselde, geïsoleerdespouwmuren kan dragen. Het systeem moet worden geplaatst op een gesloten steenachtige ondergronden voldoet voor een binnenmilieu met Klimaatklasse II.

In het BDA Agrément BAE 23-065/03/A wordt het ontwerp, de toepassingsvoorwaarden, de verwerking en het gebruik beschreven. Principedetails in het document verduidelijken het prefab systeem van Bouwdeck.