CPE Nederland verstevigt marktpositie met overname Altena Dakspecialiteiten

Artikel delen

En alweer een overname door CPE Nederland, de professionele partner in dakmaterialen. Vandaag is bekend gemaakt dat Altena Dakspecialiteiten door hen is overgenomen. Deze strategische overname markeert een cruciale stap in de uitbreiding van CPE nu weer op de Nederlandse markt.
De overname gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2023. Het betreft de verkoopactiviteiten van dak- en gevelmaterialen van de Altena Groep. De overige activiteiten van Altena Groep, namelijk Altena Steenhandel en Altena Infra materialen, blijven zelfstandig doorgaan. Met deze twee activiteiten zet Altena haar meer dan 400-jarige expertise, onafhankelijkheid en innovatief vakmanschap voort.
Landelijke dekking
De zeven vestigingen van Altena Dakspecialiteiten (Kampen, Zwaag, Zwijndrecht, Apeldoorn, Hengelo, Varsseveld, Woerden) vullen de 12 bestaande vestigingen van CPE Nederland aan. Daardoor wordt de doelstelling om binnen CPE Nederland te komen tot een volledige landelijke dekking steeds beter gerealiseerd. “Dicht in de buurt” is een belangrijk onderdeel van de CPE-service naar haar klanten.
Klant centraal
De activiteiten van Altena sluiten naadloos aan bij de activiteiten van CPE en door deze samenwerking zal een goede synergie op het vlak van inkoop, marketing en verkoop bereikt kunnen worden. Bij beide bedrijven staat de klant centraal en wordt alles gedaan om de klant volledig te ontzorgen. Dit met de beste service, uitgekiende logistieke dienstverlening en een compleet assortiment van de beste dakmaterialen.
Slagkracht
Martin Mastenbroek en Rudy Evens hebben als vertegenwoordigers van de aandeelhouders van CPE Nederland de gesprekken gevoerd met Albert Bruins Slot van Altena. Vanaf het begin was duidelijk dat een samengaan van Altena met CPE Nederland een voor de hand liggende route was gezien de vele overeenkomsten tussen de bedrijven.

v.l.n.r. Rudy Evens, Albert Bruins Slot, Huberto van der Schuit en Wim Mulder

Martin Mastenbroek: “Wij hebben al gedurende een lange tijd contact met het management van Altena en hebben altijd een goede relatie onderhouden. Wij zijn verheugd de samenwerking tussen CPE en Altena nu verder gestalte te kunnen geven en gezamenlijk in de markt te kunnen opereren. Dat zal de slagkracht van onze bedrijven en de service aan onze klanten alleen nog maar doen toenemen”. Ook Rudy Evens heeft een duidelijke visie op de toekomst van het door Altena versterkte CPE: “Door deze overname versterken wij onze positie in de markt en kunnen we ons verder ontwikkelen door een gestage autonome groei. Na de integratie van Altena zullen nog diverse ontwikkelingen volgen waar onze klanten van zullen profiteren. CPE blijft in beweging!”. Albert Bruins Slot is ook enthousiast over de overname: “Met Altena aansluiten bij CPE is een logische keuze gezien de achtergrond van de beide bedrijven. In dit samengaan ontstaat een slagvaardige onderneming en zal in de synergie nog veel bereikt kunnen worden. Beide bedrijven zullen hiervan gaan profiteren!”.