Daksafe, alleskunner op het gebied van dakveiligheid.

Artikel delen

Het bedrijf Daksafe houdt zich in de breedste zin van het woord bezig met veiligheid op daken. Vanuit de visie dat veiligheidssystemen voor daken moeten bestaan uit hoogwaardige producten van duurzame kwaliteit waardoor ook de levensduur van essentiële systemen voor onze veiligheid gewaarborgd kan worden, startte Joop Bartels in 2006 het bedrijf. Nu 15 jaar later staat Björn Torres al enige jaren aan het roer van het veiligheidsbedrijf nadat hij in 2006 als commercieel directeur aan de zijde van Joop Bartels Daksafe startte in Montfoort. Dit jaar bestaat het bedrijf alweer 15 jaar en is Daksafe halverwege dit jaar, vanwege strategische uitbreidingen verhuisd van Montfoort naar de  Edisonweg in IJsselstein. Het nieuwe pand biedt meer mogelijkheden voor verdere uitbreiding van eigen productie van standaard kooi- en gevelladders.

Wij worden ontvangen op de locatie door Björn Torres, Peter Zethof, als zelfstandige werkzaam voor Daksafe vanuit Wijchen en Richard Blauwhoff, Sales Manager bij Daksafe waarna een korte rondleiding mij leidt door alle vieligheidsdisciplines van Daksafe. Als eerste uiteraard de dakveiligheid voor platte- en hellende daken middels anker- en kabelsystemen die volledig door eigen Daksafe montageploegen worden gemonteerd op de daken. Naar blijkt werkt men vaak rechtstreeks in opdracht van een bestaande opdrachtgever of  ook vanuit  de vaste relatie met het dakdekkersbedrijf.

Uitbreidingen in de afgelopen jaren zijn ontstaan middels de aparte poot ‘Dakhek’; gebiedsbegrenzing met het gepatenteerde systeem Gébé (indertijd nog een ontwikkeling van Joop Bartels samen met Boko dakdekkersbedrijf) en maatwerk op het gebied van de productie en montage van trappen en veiligheidbordessen.

Gébé gebiedsbegrenzing.

Een nieuwe loot aan de stam is vanwege de verhuizing naar een groter pand nu mogelijk gemaakt. Inmiddels is in het gebouw op de Edissonweg, nummer 11, op de eerste verdieping een nieuwe discipline gestart onder de naam ‘Holland Ladders’: De fabricage van standaard kooi- en gevelladders. Vanaf 2.50 meter stelt de wetgever een kooiconstructie verplicht. De gevelladders met terugvalbeveiliging en hekwerk worden ter plaatse opgemeten en in IJsselstein conform de EN-14122 norm geproduceerd. Daksafe geeft hier weer de flexibiliteit aan die door de opdrachtgever zo wordt erkend en herkend.

kooi- en gevelladder

Daksafe houdt grip op alle disciplines die leiden tot een volledig veilige dak-toetreding door de inbreng van eigen kennis en ontwikkeling en het in eigen hand houden van het productieproces en  de montage. Met het monteren van de systemen wordt ook de periodieke keuring middels een jaarlijkse inspectie een steeds belangrijker onderdeel, waarbij Daksafe zich heeft laten certificeren conform de beoordelingsrichtlijn BRL 9935.