Een hijsklus met helikopter in beeld

Artikel delen

Een speciale logistieke klus is geklaard. Afgelopen zaterdag is op het dak van een logistiek dienstverlener uit ‘s Heerenberg met een helikopter al het bitumen materiaal gezet voor de grote dakrenovatie. Hier een impressie van het spectaculaire resultaat.


Op deze zaterdag vonden er geen activiteiten plaats in het pand, voor zowel de opdrachtgever als voor Kwerreveld Dakbedekkingen een voorwaarde om verantwoord te kunnen hijsen.

Er komt veel bij kijken, denk bijvoorbeeld aan de neerwaartse druk van de propellers op de dakconstructie en de gewichtsverdeling van de pallets op het dak. Speciaal verpakte pallets met een beperkt gewicht zijn door de leverancier Derbigum op maat aangeleverd en staan inmiddels opgesteld naast het gebouw.

Deze logistieke actie is uiteraard ook door de constructeur van het pand doorgerekend en zijn vooraf vlakverdelingen op het dak aangegeven voor het verdelen van de gewichten. Met ruim 350 pallets kun je niets aan het toeval overlaten.

“Door het hijsritme van de helikopter zo efficiënt mogelijk in te delen beperken we de milieubelasting tot een minimum,” voor Dave van Zandvoort, directeur Kwerreveld dakbedekking uit Winterswijk een belangrijk onderdeel in de benadering van een project. Voor Kwerreveld dakbedekkingen is dit een uniek project. “Zo af en toe komen dit soort uitdagingen voor en geeft dit onze organisatie een nieuwe boost!”

‘Even een persmomentje!’ Dave van Zandvoort in beeld.

Een filmploeg is aanwezig.

Het volledige team.