De overwegingen voor renovatie van lichtstraten

Artikel delen

 Jarenlang maakte daglichtinval onderdeel uit van het ontwerp van een dak. Van kleine kamers tot grote open ruimtes, natuurlijk daglicht via het dak werd altijd gewaardeerd voor de vele voordelen die het heeft voor zowel de ruimtes als de gebruikers van een pand.

 Men verwacht dat 75% van de gebouwen die we vandaag gebruiken, er in 2050 nog zullen staan. Het is dus waarschijnlijk dat de behoefte aan renovatieoplossingen meer en meer zal gaan toenemen. Gebouweigenaren en gebouwbeheerders zullen ervoor willen zorgen dat hun panden niet alleen functioneel en veilig blijven, maar ook, in het licht van het veranderende klimaat, meer comfort gaan bieden voor hun gebruikers. In vergelijking met een nieuwbouwproject is het overduidelijke verschil dat er vanuit een renovatie creatief wordt omgegaan met een bestaand gebouw. De mate waarin het gebouw wordt gerenoveerd heeft invloed op welke oplossing de juiste is.

Als het aankomt op het dak, dat als voornaamste functie heeft om onderdak en bescherming te bieden, varieert renovatie van het één op één vervangen van bestaande lichtstraten tot een volledige renovatie binnen in het gebouw.

Bij het renoveren van lichtstraten voor utiliteitsgebouwen dient er rekening gehouden te worden met meerdere factoren. Daarom heeft VELUX Commercial een gedetailleerde whitepaper geschreven waarin de overwegingen worden besproken die invloed hebben op het renoveren van utiliteitsgebouwen. We bespreken ook hoe deze factoren verschillen per type gebouw, bijvoorbeeld scholen, recreatiefaciliteiten en monumentale panden. Tevens kijkt men naar de specifieke behoeften van de belangrijkste toepassingen en hoe deze invloed heeft op de specificatie van het renovatieproject.

Download de  gratis gids en lees meer over de belangrijkste overwegingen voor het renoveren van lichtstraten en hoe ons assortiment u helpt bij het creëren van oplossingen voor een gebouw en de gebruikers: De overwegingen voor renovatie van lichtstraten