Platdak afschotbevestiger voor betondaken

Actueel

 Veel platte daken met een betonnen ondergrond worden uitgevoerd met isolatie op afschot. Wanneer er sprake is van afschot, moet je als dakdekker met verschillende lengte dakbevestiging werken om het verschil in dikte te kunnen overbruggen. Dat is niet alleen onhandig, maar vooral ook tijdrovend. Guardian heeft een oplossing voor dit probleem. De ASTL variabele afschotbevestiger. Hierdoor kan er met slechts 1 bevestiger een groter hoogteverschil in de isolatie worden overbrugd. 

Er zijn drie scenario’s te benoemen waarin de ASTL afschotbevestiger een meer dan goed alternatief is voor de standaard bevestiger. We benoemen ze hieronder:

ASTL afschotbevestiger met betonschroef bij afschotisolatie

Heb je te maken met een dak met hoogteverschillen door bijvoorbeeld afschotisolatie? Dan loop je als dakdekker tegen een uitdaging aan. Met een standaard betonslagplug heb je een maximale speling van een centimeter. Dat betekent dat je meerdere lengtes van de betonslagpluggen nodig hebt om het afschot te overbruggen. Het gevolg? Verschillende producten, grotere bestelhoeveelheden en een (groot) overschot aan het eind van het project. En dan hebben we nog niet gesproken over het tijdsverlies dat optreedt. Want continu zoeken naar de juiste bevestiger, is allesbehalve efficiënt.

 

Bespaar jezelf die ergernis door te kiezen voor de ASTL afschotbevestiger. Deze bevestiger verstelt zichzelf automatisch. Het enige dat jij hoeft te doen, is voorboren met onze speciale HB-CON boor met stopper en vervolgens de ASTL tule- schroefcombinatie bevestigen.

Let op: je overbrugt met één product een afschot tot wel 11 centimeter. 

ASTL afschotbevestiger met betonschroef bij renovatieprojecten

Ook bij renovatieprojecten is de ASTL afschotbevestiger de beste keuze. Bij dit soort projecten heb je namelijk geen inzicht in de oneffenheden van de betonnen ondergrond. Daarnaast zorgen de meerdere bitumen lagen voor ongelijkheden in de dakopbouw.

Heb je op dat moment een ASTL afschotbevestiger bij de hand, dan zit je safe. Ook in dit geval heb je namelijk minder verschillende bevestigers nodig en zit je altijd op de juiste diepte, voor optimale bevestiging zonder kans op toekomstige schade. 

ASTL afschotbevestiger met betonschroef bij hoogteverschil in betonnen elementen / PREFAB elementen

Ook wanneer er gebruik gemaakt is van betonnen elementen of PREFAB-elementen loop je de kans op een hoogteverschil. Sterker nog: dat verschil kan in sommige gevallen oplopen tot wel vijf centimeter. De isolatie die hier bovenop komt, heft dit hoogteverschil niet op, maar zal het juist versterken. Dus ook wanneer er een hoogteverschil is ontstaan door de keuze voor betonnen elementen of PREFAB elementen is de keuze voor de ASTL-afschotbevestiger de enige juiste.

Extra voordelen

De ASTL afschotbevestiger komt niet alleen goed van pas in bovenstaande dakbedekkings-scenario’s. De innovatie heeft nog een paar andere voordelen: 

Deze ASTL afschotbevestiger is honderd procent stapzeker. Het telescopisch effect van de tule veert namelijk altijd mee met de isolatie. Loop je ernaast of stap je erop, dan beweegt de tule samen met de dakbedekking naar beneden, doordat de schroef vrij kan bewegen in de tule. 
De ASTL afschotbevestiger heeft dezelfde rekenwaarden als een standaard tule- schroefcombinatie. De calculatiewaarde varieert (afhankelijk van de dakopbouw)tussen de 600 tot meer dan 800 Newton.
De ASTL afschotbevestiger is extra veilig te bevestigen in combinatie met een boorstop. Zo heb je te allen tijde de juiste boordiepte te pakken. Eventueel boorgruis wordt afgevoerd door de stopper, zodat een schoon boorgat achterblijft. Extra tip: Een boor met stopper kan ook gebruikt worden voor de standaard CS-61 betonbevestigers.

De ASTL afschotbevestiger is verkrijgbaar in Ø45 en Ø75