Isolatie producent lanceert plannen klimaatverandering.

Artikel delen

Kingspan, internationaal marktleider in de bouwwereld, heeft vandaag een nieuwe, 10-jarige strategie gelanceerd. Deze strategie is opgesteld om een bijdrage te leveren aan de wereldwijde doelstelling om tegen 2030 de CO2 uitstoot met 45% terug te dringen, zoals afgesproken in de overeenkomst van Parijs en bij te dragen aan het realiseren van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN.

(Melting Glaciers are a clear sign of climat change and global warming)

Deze ‘Planet Passionate’-strategie bestaat uit 12 ambitieuze doelstellingen die de impact van de bedrijfsvoering en productie aanpakken op de vier kerngebieden: energie, CO2, circulariteit en water, met de volgende toezeggingen die tegen 2030 behaald dienen te zijn:
• Energie: 60% van alle alle werkzaamheden rechtstreeks van energie voorzien uit hernieuwbare energie waarbij minimaal 20% van deze energie op productielocaties gegenereerd wordt (nu 5,9%).
• CO2: nul procent CO2 productie en een reductie van 50% van de product CO2-intensiteit van primaire leveranciers bereiken.
• Circulariteit: 1.000.000.000 PET-flessen per jaar upcyclen tot isolatieproducten en bedrijfsafval van alle locaties niet meer te laten storten.
• Water: 100 miljoen liter water dat Kingspan gebruikt, uit regenwater winnen.

In aanvulling op haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid kondigt Kingspan
vandaag ook haar lidmaatschap van het toonaangevende netwerk voor circulaire
economie aan: de ‘Circular Economy 100’ (CE100) van de Ellen MacArthur Foundation.