Volg de cursus Operationeel Veiligheidskundige (OVK) bij Kiwa Training & Development

Artikel delen

Kiwa Training & Development brengt u graag op de hoogte van één van de cursussen binnen het programma Veiligheid, namelijk de cursus ‘Operationeel Veiligheidskundige (OVK)’. Deze cursus wordt gegeven naast  de bekende  Veiligheid Checklist Aannemers VCA Basis en VCA VOL en ATEX (explosieveiligheid) training vanuit VCANederland.

OVK is een vijfdaagse cursus die de perfecte basis is voor leidinggevenden, preventiemedewerkers en VG-functionarissen bij uitvoerende bedrijven of productiebedrijven. De cursus, ook wel bekend als Basis Veiligheidskundige, bereidt deelnemers voor op de rol als schakel tussen (veiligheids)manager en de werkvloer.

De opleiding OVK is een verdieping op de VCA-VOL cursus en examen en wordt aangeboden door VCANederland in combinatie met Gelling Publishing. De OVK-opleiding van VCANederland is een door Hobéon SKO en SVK-erkende dagopleiding op post-mbo niveau. De cursisten dienen te beschikken over het VCA-VOL of VCU VIL diploma. Het is uiteraard mogelijk om het traject te starten met een VOL-VCA-VOL training en bijbehorend examen. De opleiding OVK van VCANederland zelf wordt verzorgd door ervaren trainers en bestaat uit vijf lesdagen (van 9.00 – 16.30 uur). Tussen de lesdagen zitten telkens twee weken. Elke lesdag bestaat uit twee dagdelen.

Hieronder het programma in het kort:

Dag 1: Arbozorg en -organisatie, taken en positie van de veiligheidskundige;

Dag 2: Risico-inventarisatie & evaluatie (RI&E), Taak Risico Analyse (TRA), Laatste Minuut Risico Analyse (LMRA) en werkvergunning;

Dag 3: Arbeidsplaatsen, markering, signalering, besloten ruimten, etc.;

Dag 4: Arbeidsmiddelen, persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en signalering, intervisie: probleemstelling en wijze van onderzoek;

Dag 5: Gevaarlijke stoffen, brand en explosie, vervoer, milieu, gezondheidsrisico’s;

Dag 6: Examen (1,5 uur) wordt in de ochtend afgenomen.

 

We brengen deze training graag onder de aandacht bij een zo breed mogelijk publiek omdat wij vinden dat dit voor veel bedrijven zoals uitvoerende-, productie en adviesbedrijven echt een meerwaarde kan zijn op het gebied van veiligheid.

Voor vragen omtrent de opleiding, kijk dan op de site:

Operationeel-veiligheidskundige-(OVK)

of kom in contact met :
VCANederland
Wilmersdorf 50
7327 AC Apeldoorn
070 – 514 64 34
Neem contact op