Lancering vloeibare dakbedekking, SOLIDPROOF®

Artikel delen

Vanaf september lanceert EPDM PRODUCTS BV een nieuw milieuvriendelijk en vloeibaar aan te brengen product voor waterafdichting onder de nieuwe merknaam SOLIDPROOF®

Hiermee verbreedt EPDM PRODUCTS BV haar product assortiment en speelt het in op de toenemende vraag naar vloeibare afdichtingen. De markt voor vloeibare afdichtingsproducten is sinds de komst van de NEN 6050 (brandveilig werken) enorm in ontwikkeling. Sommige dakdekkersbedrijven besteden deze arbeid uit aan specialisten en andere dakdekkers brengen de producten zelf aan.

In een markt van arbeidsschaarste is een efficiënte wijze van het afdichten van moeilijke details en aansluitingen een uitkomst. Ook aansluitingen op onderling afwijkende materialen kunnen  eenvoudig tot stand worden gebracht, bijvoorbeeld bij renovatie werkzaamheden.

Marktonderzoek onder dakdekkers geeft aan dat men vooral behoefte heeft aan eenvoudig aan te brengen 1 component product om de afvalstroom te beperken en snelheid van handelen te verhogen. Tevens blijken oplosmiddelvrije producten een voorkeur te hebben vanwege gezondheidsredenen.

Met de introductie van SOLIDPROOF SMP 1K SF biedt EPDM Products BV een oplosmiddelvrij product dat voldoet aan alle vereiste normering . Deze liquid is op basis van SM polymeren en heeft diverse unieke eigenschappen. Als verpakking is gekozen voor reeds gerecyclede PP emmers, die na gebruik wederom onbeperkt gerecycled kunnen worden.

Zie voor meer info www.epdmproducts.nl/solid-proof

EPDM PRODUCTS BV heeft sinds de oprichting in 2020 een netwerk opgebouwd van erkende verwerkers voor het product Prelasti Fleece ST. Inmiddels zijn er hiermee tienduizenden vierkante meters verwerkt waaronder op de daken van enkele zeer aansprekende gebouwen.

Zie voor meer info www.epdmproducts.nl