Nieuw pand voor Aeres Hoge school op Floriade terrein

Artikel delen

Het nieuwe universitaire jaar start deze week  o.a. op de nieuwe locatie van  Aeres  Hogeschool, het toekomstig Floriade terrein te Almere. “Een prachtige plek om de komende jaren in te mogen werken,” aldus Dinand Ekkel, professor groene en vitale stad.

“Er wordt nog hard gewerkt om de puntjes op de ”i” te zetten, maar het ziet er nu al erg mooi uit.”

”Het is al zeker 2 jaar geleden dat wij vanuit het lectoraat het bouwteam van Aeres.nl en BDG Architecten hebben geïnspireerd. Een groen interieur was daarbij het belangrijkste uitgangspunt; planten creëren een optimaal leer-en werkklimaat voor studenten, docenten en onderzoekers. De kleurstelling van wanden en vloeren ondersteunen de natuurlijke uitstraling nog extra.”

Ook foto-wanden kunnen bijdragen aan die uitstraling; er is een keuze gemaakt  om per verdieping thema’s te kiezen die de groene opleidingen weerspiegelen, zoals bodem, water, voedsel en lucht.

Aeres.nl leidt op voor de groene veranderaars van de toekomst. Creativiteit en innovatief vermogen zijn daarbij belangrijke competenties.

Dinand Ekkel gaf indertijd ook aan dat, naast groen, uit onderzoek blijkt dat ‘Spacious’ en ”Unpredictable” belangrijke aspecten van het ontwerp zouden moeten zijn; het gevoel van ruimte en onverwachte gangetjes en hoekjes. Dat heeft BDG Architecten indrukwekkend uitgewerkt en wordt zeker ervaren op de eerste dag in het nieuwe pand. Het is even ontdekken waar alle ruimtes zijn en hoe verdiepingen in elkaar over lopen.

”Uiteraard was een groene gevel een ‘must’.” “Maar”, zo benadrukt Dinand: “zorg er voor dat je ook binnen in het gebouw, het groen aan de gevel ervaart. Koninklijke Ginkel Groep heeft die handschoen opgepakt met de bouw van de gevelbegroeiing. “Het overhangend groen is van binnenuit nu reeds prachtig om te zien en groeit, is ook zijn indruk, spectaculair goed.” Aeres heeft er als organisatie een prachtig gebouw bij. En het is een pronkstuk voor de Gemeente Almere en zeker ook voor de aankomende Floriade Expo 2022. Vanuit lector en onderzoekers is er er ook een mooi field-lab bij gekomen om komende jaren verder onderzoek te doen naar leer- en werkplekvergroening.

voor Drone beelden: https://m.youtube.com/watch?v=HTWH8vfHpvo&feature=share