Rooftop Walk Rotterdam gepland in juni 2022

Artikel delen
“Eindelijk!”, aldus Leon van Geest, directeur Rotterdamse Dakendagen. Zonder weer nieuwe maatregelen inzake de ontwikkeling van een Covid-19 mutatie af te wachten geeft hij  aan erg blij te zijn inzake de doorgang van de Rotterdamse ‘Rooftop Walk’. Uiteraard gaan wij in zijn optimisme mee en zetten het bericht maar al te graag ook op onze website en gaan ervan uit dat dit ambitieuze plan eindelijk kan worden verwezenlijkt en ook door veel toeristen, overal ter wereld kan worden bezocht deze zomer.

De Rotterdamse ‘Rooftop Walk’ wordt groots aangepakt in juni 2022!


Samen met architecten bureau MVRDV van Winy Maas wordt het ontwerp van enige jaren  geleden weer uit de kast gehaald: de door hen ontworpen ‘Rooftop Walk’. Het spannende ontwerp loopt als wandeling via de start op de Lijnbaan  naar de bovenliggende daken van de parkeergarage van Q-park over de daken van de Bijenkorf en met een heuse loopbrug, hoog over de Coolsingel naar het WTC Rotterdam en via de verdiepte Rotterdamse koopgoot gaat de route weer terug.

Deze route is, evenals de enige jaren geleden tijdelijk gebouwde trap naast het station Rotterdam CS naar het dak van het groot handelsgebouw, de hele maand juni 2022 (opening 26 mei) voor iedereen en hopelijk ook weer voor veel toeristen weer gewoon toegankelijk. De gemeente Rotterdam, samen met de organisatie Rotterdamse Dakendagen (2 t/m 5 juni) en vele andere partners willen uiteraard het aantal bezoekers van het vorige spektakel minstens gaan evenaren. In 2016 trok de tijdelijke trap bij het Groot Handelsgebouw 368.611 bezoekers in één maand tijd.
Uiteraard alles onder weer het voorbehoud van de dan geldende Corona maatregelen in de wereld.
Inpressie MVRDV