Talent met toekomst 2021

Artikel delen

Wie wordt het “Talent met Toekomst” in 2021?

Heb je een bouwproject ingediend voor de Nederlandse Bouwprijs? Vergeet dan niet om die ene collega, die een opvallende bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van het ingezonden gebouw, civiel kunstwerk of bouwmateriaal of – systeem, aan te melden voor de categorie Talent met Toekomst. Jezelf kandideren mag uiteraard ook. De jury is op zoek naar young professionals (tot circa 40 jaar) en roept in het bijzonder jonge vrouwelijke talenten op.

Het indienen van bouwprojecten kan ook nog steeds. Deadline is 1 september.

kijk hiervoor op: https://www.denederlandsebouwprijs.nl/talent-met-toekomst/

Winnaar 2019:
Saartje van der Made

Benthem Crouwel Architects

Saartje was voor twee projecten voorgedragen: de Noord/Zuidlijn en Goede Doelen Loterij Hoofdkantoor.
Het feit dat ze op zo’n jonge leeftijd (net afgestudeerd) aan deze twee projecten heeft mogen werken, zegt veel over haar kwaliteiten en vaardigheden. Saartje gaf aan ‘geen last te hebben van architectuur’ hetgeen haar bescheiden en tegelijkertijd grootse creatieve persoonlijkheid weergeeft.

De wijze waarop zij haar visie op de beleving in en om de metrolijn heeft geformuleerd ‘zoals water van de berg afglijdt’ was volgens de jury bijzonder inspirerend. De jury vond het prijzenswaardig dat Saartje zo jong en met weinig ervaring een enorme verantwoordelijke en beeldbepalende rol kreeg bij de Noord/Zuidlijn en bevestigde de mening van Saartje dat de Noord/Zuidlijn een ‘familie van stations’ herbergt.