Tijdwinst en kostenbesparing met een inductie lasapparaat

Artikel delen

Verduurzaming en kostenefficiency, begrippen die voor iedereen meer en meer betekenis krijgen. Ook al is de dakensector een traditionele branche, probeert iedere producent uiteraard innovatieve oplossingen te bieden voor iedereen. Dat heeft voordelen, ook voor de dakdekker. Veel ontwikkelingen zetten namelijk in op tijdswinst. Zo heeft Guardian de GuardianWeld ontwikkeld. Een innovatief inductielasapparaat, waarmee dakbanen snel en ergonomische bevestigd kunnen worden. 

Dakbanen lassen

GuardianWeld is een lasapparaat waarmee kunststof dakbanen bevestigd kunnen worden door middel van inductie. Met een speciaal ontwikkeld drukverdeelplaatje zet je de isolatie vast op de ondergrond. Eventueel in combinatie met een tule die zorgt voor de reductie van de koudebrug. Daar wordt de dakbedekking vervolgens overheen gelegd. Het drukverdeelplaatje is voorzien van een speciale coating (voor TPO, PVC of EPDM). Middels inductie wordt het drukverdeelplaatje verwarmd, waardoor de coating wordt geactiveerd en de hechting met de dakbaan tot stand komt. Na het lassen wordt een magneet geplaatst op het drukverdeelplaatje. Die magneet zorgt voor extra druk op de las én voor een snelle afkoeling.

Waarom een inductie lasapparaat 

Als dakdekker van grote daken wil je uiteraard zo efficiënt mogelijk werken. Met de GuardianWeld bespaar je op arbeidstijd én op materiaal. Het grote voordeel van bevestigen met dit systeem is namelijk dat je gebruik kunt maken van zeer brede banen. Daarnaast kun je dakbaan en isolatie tegelijk bevestigen. Hierdoor is niet alleen het aantal bevestigingspunten kleiner, maar bespaar je ook flink op lijm.

Prefab daken

Ook binnen de prefab bouw van daken kan het systeem een voordeel hebben ten opzichte van de traditionele bouw. Vooraf wordt het dakbedekkingsmateriaal in de vorm van het dak geprefabriceerd onder ideale omstandigheden in het eigen magazijn. Daarna wordt de dakbedekking met isolatie en bevestiger met inductiegereedschap vervoerd naar het bouwproject en snel gemonteerd.

De voordelen van de GuardianWeld

Tijdswinst en kostenbesparing 
Zeer nauwkeurig, waardoor het ook te gebruiken is op alle soorten PIR isolatieplaten
Gemakkelijk te verplaatsten door het lage gewicht
Minder en kleinere overlappen dakmembranen
Voor grote en kleine projecten
Minder weersafhankelijk 
Ergonomisch verantwoord