Veilig en snel plaatsen van stalen dakplaten

Artikel delen

Het plaatsen van stalen dakplaten voor vlakke dakconstructies wordt steeds minder met de hand gedaan. Zeker wanneer het dakoppervlakte groot is, is de inzet van een vacuümheffer onontbeerlijk. VIAVAC is fabrikant en leverancier van dit type hijsgereedschap.

Het monteren van stalen dakplaten met de vacuümheffers van VIAVAC is een innovatieve, efficiënte en bovenal veilige hijsoplossing. Hiermee wordt het zware en uitputtende handwerk voorkomen én voldoen de arbeidsomstandigheden aan de Arbowetgeving. Of te wel een win-winsituatie. Met de ontwikkelde werkmethode, heeft het gewicht van de profielen geen invloed meer op de werkzaamheden. Met de VIAVAC CladBoy kunnen grote profiellengtes (tot 26 meter lang en 600 kg) in één keer achter elkaar worden gelegd. Dit bevordert niet alleen de montagesnelheid, maar ook kunnen de werkzaamheden met minder personen worden uitgevoerd. Dat levert direct een besparing in de montagekosten op.

Speciale profielrubbers

Voor de verschillende typen stalen dakplaten zijn speciale profielrubbers beschikbaar. Deze profielrubbers zijn gemakkelijk en snel door de gebruiker om te wisselen. Voor de meest vooraanstaande panelenleveranciers beschikt VIAVAC over de juiste profielrubbers.

Vacuümhijsgereedschap

Het gebruik van een vacuümheffer is niet alleen zeer efficiënt, maar ook een veilige methode voor het verplaatsen van bouwmaterieel, zoals sandwichpanelen en stalen dakplaten. Een vacuümpomp creëert een vacuüm waarmee het paneel middels zuignappen wordt opgepakt en vastgehouden. De capaciteit is berekend met een tweevoudige veiligheidsfactor. Hierbij wordt de aanwezigheid van het vacuümniveau bewaakt en zo nodig automatisch bijgepompt.

Huren of kopen?

Het vacuümhijsgereedschap van VIAVAC is zowel te huur als te koop. Daardoor kunt u op de door u gewenste wijze profiteren van de voordelen van dit gereedschap.

VIAVAC vacuum lifting bv
www.viavac.nl

U vindt VIAVAC ook op BouwBeurs 2019, bij standnummer 10.A004.