Voorlopig ontwerp van het Hofbogenpark is gereed.

Artikel delen

Het voorlopig ontwerp van het Hofbogenpark in Rotterdam is gereed. De video toont de nieuwe impressies van het groene stadspark op het voormalig spoorviaduct.

De ligging op hoogte, boven de hectiek van de stad en tussen boomkruinen, maakt dit stadspark uniek. Het Hofbogenpark wordt een plek voor ontmoeting en beweging in het groen.

Naast Rotterdammers en bezoekers van de stad zijn straks ook dieren welkom. Het park wordt een leefgebied voor veel diersoorten zoals vogels en insecten. Ook komt er een variëteit aan planten. Een biodivers gezelschap dus.

Het landschap verandert tijdens de bijna twee kilometer lange wandeling. Onderweg even stoppen om bijvoorbeeld te spelen of langs het water te mijmeren? Dat kan bij een van de perrons.

Het ontwerp van het park eert de oude spoorlijn tussen Rotterdam en Den Haag. Zo verwijzen het wandelpad en bielzen naar de oude spoorrails. Met de functie als groen stadspark krijgt de monumentale Hofbogen een nieuwe betekenis voor de stad Rotterdam.

Evenals de Highline in New York zal de omgeving in verband met de aanzuiging van extra toerisme en daardoor MKB bedrijven naar verwachting verbeteren en sterk veranderen.

kijk voor de impressie:

En download het 150 pagina’s tellende document op: https://rotterdam.raadsinformatie.nl/document/11046329/2/21bb13946