BoraJET 5XL bekroond met red dot award

Artikel delen

Tejas Borja is buitengewoon trots dat de BorjaJET 5XL is bekroond met de prestigieuze Red Dot Design Award. Pablo Casanova, directeur Tejas Borja Valencia: “Voor ons is de Red Dot award één van de mooiste erkenningen. We zijn trots dat we vandaag deel uitmaken van ‘s werelds beste ontwerpen. Het bevestigt het unieke en revolutionaire design van onze keramische pannen met inkjet printtechniek.”

De Red Dot Award Product Design vindt zijn oorsprong in 1955 en wordt elk jaar uitgereikt aan de best ontworpen producten. Geheel volgens het motto “In search of good design and innovation” beoordeelde een ca. 40-koppige jury elk product afzonderlijk; daarbij werd voornamelijk gekeken naar de mate van innovatie, functionaliteit, kwaliteit, ergonomie, duurzaamheid, enzovoorts.

Mooi, functioneel én kwalitatief

Tejas Borja zet naast design ook maximaal in op kwaliteit. De Spaanse fabrikant maakt als pionier gebruik van avant-garde technologie en ultramoderne productie- en inspectieprocessen. Dit resulteert in keramische pannen met uitzonderlijke eigenschappen. De pannen onderscheiden zich onder meer door hun lichte gewicht, strakke en vlakke look, extreme sterkte en duurzaamheid. Het unieke formaat, de structuur alsook de afwerking bezorgen architecten en bouwheren een heel nieuwe dimensie van afwerkingsmogelijkheden voor daken en gevels.

Exclusief en toch betaalbaar

In tegenstelling tot wat hun look doet vermoeden, zijn BorjaJET pannen niet duur. Wel integendeel: voor gevelbekleding zijn deze exclusieve keramische pannen vaak het goedkopere alternatief. BorjaJET zorgt ervoor dat daken en gevels snel, efficiënt én prijsgunstig kunnen worden afgewerkt.

Voor elk type architectuur

Dankzij de unieke inkjetprinttechniek is Tejas Borja in staat om keramische pannen eender welke look mee te geven. De resultaten zijn verbluffend: keramische pannen die eruitzien als hout, marmer, natuursteen, natuurleien en zelfs koper(oxide) behoren voortaan tot de mogelijkheden.

Het brede gamma laat toe om zowel aan te sluiten bij strakke gebouwen als bij de meer landelijke en traditionele architectuur. De BorjaJET pannen zijn zowel in FLAT-10 als FLAT-5XL formaat beschikbaar. Met 5 pannen per m² is deze laatste niet alleen de meest unieke maar ook meteen de grootste pan ter wereld.

De uitdaging om niet alleen vlakke structuren, maar ook oneffen vlakken met de printtechniek te verwerken, werd aangegaan en met succes: alle vlakke pannen evenals hun accessoires worden vandaag in BorjaJET print op de markt gebracht. Een absolute wereldprimeur waarmee Tejas Borja zich wereldwijd op de kaart zet. Bovenop alle bestaande garanties geeft Tejas Borja ook nog eens 50 jaar garantie op de BorjaJET print.