Dakelementen zonnepanelen

Artikel delen

SlimFix Solar van IsoBouw is een dakelement waarop een gepatenteerde waterkerende laag wordt gemonteerd. Deze is zo geprofileerd, dat de bovenconstructie en de zonnepanelen goed worden geventileerd. Dat voorkomt dat het dak door vochtintreding wegrot, terwijl het rendement van de zonnepanelen tegelijkertijd verbetert.

Met dit systeem kan een aannemer of dakdekker volgens de producent eenvoudig en snel al het voorbereidende werk verrichten voor de latere plaatsing van zonnepanelen door de installateur. In de tussentijd is het dak met SlimFix Solar waterdicht. Daar waar geen zonnepanelen komen, kan de dakdekker of aannemer een combinatie maken met SlimFix dakelementen.

SlimFix Solar dakelementen zijn speciaal ontwikkeld voor hellende daken (vanaf 30 graden) van woningen en utiliteitsgebouwen tot en met klimaatklasse 2, die worden bedekt met PV-panelen (als indak-systeem) of een combinatie van PV-panelen en pannen. Deze platen zijn geschikt voor nieuwbouw (SlimFixXTSolar) en renovatie (SlimFix Solar). Dakconstructies met SlimFix Solar dakplaten hebben een weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag van meer dan zestig minuten.

IsoBouw
www.isobouw.nl