Extra studiedagen Brandveiligheid gevels

Artikel delen

NEN organiseert twee studiedagen ‘Brandveiligheid gevels’ op 7 en 20 maart. De werkgroep ‘Gevels’ organiseert deze studiedagen omdat ze het van groot belang vindt, dat gemeenten en betrokken verantwoordelijken op de hoogte zijn van de brandveiligheid van gevels. Ook de praktische uitvoering en controle worden meegenomen. Door de grote belangstelling wordt er nog een studiedag aan toegevoegd op 23 april. Geïnteresseerden kunnen zich nu aanmelden.

Voorzitter van de werkgroep ‘Gevels’ Kees Both is enthousiast over de organisatie van de studiedagen: “De oproep van de minister aan gemeenten en gebouweigenaren maakt deze NEN studiedagen noodzakelijk. Alle betrokkenen dienen over de juiste kennis te beschikken om aan deze vraag te voldoen. Daarom heeft de werkgroep gemeend de kennis die hierover aanwezig is zo breed mogelijk beschikbaar te maken.”

Kennisoverdracht

De NEN studiedagen gevels beogen kennisoverdracht over regelgeving, producten en de manier waarop producten getest worden duidelijker te maken. Denk hierbij aan bouwregelgeving rondom gevels, vaststelling van brandveiligheid van een gevel, uitleg over de BZK-risicotool ‘Brandveiligheid Gevels’, ervaringen met de Rotterdamse risicotool en cases uit de praktijk, ontwerp en bestek.

Aanmelden studiedagen

De studiedagen zijn geschikt voor Bouw- en Woningtoezicht, gebouweigenaren, beheerders, huurders, risicobeheersingsmedewerkers van de veiligheidsregio’s, architecten, aannemers, adviseurs en toeleveranciers van kennis en materialen. Geïnteresseerden kunnen zich nog inschrijven voor 20 maart en 23 april. 7 maart zit al volledig vol.

De organisatie van deze studiedagen wordt opgepakt vanuit de werkgroep ‘Gevels’ waarbij NEN, Brandveilig Bouwen Nederland, Bouwen met Staal, VMRG, DGMR en het Expertisecentrum Regelgeving Bouw een aanjagende rol spelen.
Aanmelden kan via de website van NEN Evenementen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de studiedagen kan er contact opgenomen worden met Marc Mergeay, consultant NEN, bi@nen.nl of met Leo Oosterveen, Brandveilig Bouwen Nederland www.bbn.nu, oosterveen@bbn.nu.