The Shed: uitbreidbare culturele hotspot

Artikel delen

Op Manhattan wordt The Shed gebouwd, een uitbreidbare culturele locatie met een prominente rol voor het verrijdbare dak. Er worden steeds meer details onthuld, waaronder bouwfoto’s, nieuwe 3D-renders en informatie over de eerste commissies en tentoonstellingen. Een video van het verrijdbare dak mag natuurlijk niet ontbreken.

De beelden geven een inkijkje in de ‘flexibele ruimtes’ die in en rond The Shed zullen worden gevormd. The Shed is ontworpen door de New Yorkse studio’s Diller Scofidio + Renfro (DS + R) en Rockwell Group. De opening staat gepland voor dit voorjaar.

De enorme binnen-buitenruimte van The Shed wordt gevormd door een schelp die over een plein voor het gebouw wordt uitgerold.

Grote blikvanger is de enorme ruimte die wordt gecreëerd door een enorm ‘schelp’ die bijna geruisloos naar voren rolt om het plein te beschutten. Het ontwerp van het glazen gebouw is losjes gebaseerd op het Fun Palace van architect Cedric Price. Het totale oppervlak van het culturele centrum is straks ruim 18.000 vierkante meter.

Bron: Dezeen Fotografie: Ed Lederman Renders: Diller Scofidio + Renfro in samenwerking met Rockwell Group.